Kurumsal Güvenlik Çözümleri

Siz iş yerinizdeyken ya da dışarıdayken, hem sevdiklerinizi hem de eşyalarınızı kötü niyetli kişi ya da kişilerden korumak ve tam kapsam güvenlik altına almak Art Alarm ile artık çok kolay!

Kurumsal güvenlik çözümlerimiz kapsamında siz değerli müşterilerimize mobese kent güvenlik sistemleri, fiber optik kaplama sistemleri, elektronik güvenlik sistemleri, personel kartlı geçiş ve otopark geçiş sistemleri ve yangın ihbar ve acil anons sistemleri hizmetleri sunmaktayız.

Elektronik Güvenlik Sistemleri

Günümüzde yaygın olarak tercih edilen kurumsal güvenlik sistemleri arasında yer alan elektronik güvenlik sistemleri, gözetim, erişim kontrolü, alarm, giriş kontrolü gibi yüksek elektronik ekipmanları kapsayan bir tür güvenlik sistemlerdir. Genel olarak şebeke elektriğinden veya batarya üzerinden güç alarak çalışan yüksek teknolojili güvenlik ekipmanlarını kapsayan elektronik güvenlik sistemleri, kullanılacağı alana ve çevresel tehditlere bağlı olarak farklı özelliklere sahip olabilmektedir.

Elektronik güvenlik sistemleri, yaygın olarak onaylanmamış girişlerin önlenmesi için geliştirilen teknolojik yenilikleri ve alarm sistemlerini kapsamaktadır. Bu bağlamda, kontrollü erişim sistemi, kapalı devre kamera sistemi, yangın ve hırsız alarm sistemi, elektronik giriş sistemi vb. güvenlik sistemleri en yaygın elektronik güvenlik sistemleri arasına yer almaktadır.

Elektronik güvenlik sistemleri; iş hanları, plaza, ofis vb. kurumsal iş yerleri, alışveriş merkezleri, mağaza, kamu binaları, havaalanları, tren istasyonları, otobüs terminalleri ve halka açık benzeri kurum ve alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Elektronik güvenlik sistemleri uzak bir merkez tarafından yönetilebilmesi sayesinde esnek ve değişken bir yapıya sahiptir. Elektrik güvenlik sistemleri genel olarak, güvenlik kamerası sistemleri, Yangın algılama ve alarm sistemi, Erişim otomasyon ve kontrol sistemi olmak üzere üç farklı sınıfa ayrılmaktadır. Ancak esnek bir yapıya sahip olması sayesinde kullanılacak alanın ihtiyacına bağlı olarak üç farklı sınıfın birleşiminden de oluşabilmektedir. Elektronik güvenlik sistemleri kullanıldıkları alanların uzaktan izlenmesini ve güvenliğini sağlarken oluşabilecek olası tehlikelerin önceden tespit edilmesinde de önemli bir role sahiptir. Bu noktada var olan güvenli ortamın muhafaza edilmesine ciddi anlamda katkı sağlamaktadır.

Personel Kartlı Geçiş ve Otopark Geçiş

Personel kartlı geçiş sistemi ve otopark geçiş sistemi günümüzde sıklıkla kullanılan sistemler arasında yer almaktadır. Personel ve araç giriş çıkışlarının tespit edilmesi, kontrol edilmesi açısından etkili bir yöntem olarak kartlı ve/veya kartsız geçiş sistemleri kolayca kurulum sağlanarak çalıştırılmaktadır.

Kartlı geçiş sistemleri personel devam takibi yapmak amacıyla kullanılmaya başlayan sonrasında güvenlik sistemleri içerisine entegre edilen bir tür sistemdir. Biyometrik güvenlik sistemleri kategorisinde yer alan personel kartlı geçiş sistemleri, kartlı giriş cihazları kullanılarak personelin giriş ve çıkış kontrolünün sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. İşyeri, hastane, okul, kamu binaları, yurt vb. alanlarda sıklıkla kullanımı tercih edilen personel geçiş sistemleri genel olarak kartlı geçiş sistemi, parmak izi tanıma sistemleri ve yüz tanıma sistemlerinden oluşmaktadır. Söz konusu bu üç cihaz günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Giriş ve çıkışların kontrol edilmesi güvenliğe zarar verici izinsiz girişlerin yaşanmasının da önüne geçmektedir. Dolayısıyla kartlı giriş sistemleri ve diğer giriş sistemleri elektronik güvenlik sistemleri arasında sıklıkla önerilen güvenlik sistemleri arasında yer almaktadır. 

Otopark geçiş sistemleri ise, otopark geçişlerin düzenli ve kontrollü yapılması için gerekli görülen bir tür elektronik sistemdir. Otopark geçiş sistemleri genel olarak otopark geçiş noktalarına kurulan ve otomobillerin geçişini engelleyerek sistemden gelecek olan onay doğrultusunda geçişe izin veren bariyer sistemlerinden ve kullanıcı tanıma sistemlerinden oluşmaktadır. 

Otopark geçiş sistemleri, otomobil kullanıcılarının güvenli ve sistemli olarak otoparka giriş yapmalarını sağlamaktadır. Aynı zamanda araç güvenliği ve otopark güvenliğinin sağlanması noktasında da otopark geçiş sistemleri son derece önemli bir rol oynamaktadır. Türkiye’de özel ve kamu açık ve kapalı otopark girişlerinde yaygın olarak araç geçiş sistemlerinden yararlanılmaktadır.

Kurumsal güvenlik sistemleri arasında yer alan personel kartlı geçiş sistemi ve otomobil geçiş sistemi kamu ve özel binalara ve otoparklara kontrollü giriş çıkışı sağlayarak güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır.

Fiberoptik Kablolama

Günümüz teknolojik gelişmelerine paralel olarak yüksek hız, büyük miktarlarda veri aktarımı, kesintisiz ve güvenli iletişim, veri depolama gibi işlemleri içerisinde ışığın geçtiği cam oluşumlu kablolar üzerinde  gerçekleşmektedir. Söz konusu bu cam oluşumlu kablolara fiber optik ismi verilmektedir. Fiber Optik, insanın saç teli kadar bir kalınlığa sahip olan ve hassas bir yapıda üretilen saf bir cam ip üzerinden ışığın iletilmesi mantığı ile çalışan bir sistemdir. Fiber optik kablo, hassas yapıya sahip olan cam kablonun etrafının bir kaç kat koruyucu madde ile sarıldığı kablolardır. Fiber optik kablolar, nem, rutubet ve çevre şartlarının yoğun olduğu alanlarda oluşan elektriksel parazit oluşumlarından etkilenmemesi, hızlı, güçlü ve stabil bir bağlantı sağlaması nedeniyle günümüzde hem güvenlik sistemlerinde hem de iletişim ve komünikasyon sistemlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Fiber optik kablolar, elektrik sinyalleri aracılığıyla veri gönderimi yapan diğer kablo çeşitlerinin aksine ışık sinyallerini kullanmaktadır. Işık sinyalleri sayesinde daha yüksek çözünürlükte ve büyük boyutlardaki verileri hızlı bir şekilde iletilmesine yardımcı olmaktadır. Fiber optik kablo görünüş itibariyle standart bir elektrik kablosuna benzemektedir. Ancak, ışığı taşımak için kullanılan optikleri içeren bir kablo türüdür ve daha önce de belirtildiği gibi zorlayıcı hava koşullarına karşı daha fazla dayanıklılık göstermektedir. Fiber optik kablolama sistemleri, bina içi ve bina dışı kullanım için uygun olarak üretilmektedir. Yaygın olarak yer altında olacak şekilde kullanıma uygun olarak üretilmek ile birlikte hava kullanımı için de uygun modelleri de bulunmaktadır.

Fiber optik kablolama sistemleri kullanıcısına bir takım avantajlar sağlamaktadır. Söz konusu bu avantajlarını; elektromanyetik bağışıklık, geniş bant aralığı, veri yükleme ve veri indirmede hız, karışma olmaması, güvenirlilik, çevre koşullarına karşı yüksek dayanıklılık ve maliyet şeklinde sıralanabilmektedir.

Fiber optik kablolama sistemleri geniş kullanım alanına sahiptir. Söz konusu bu kullanım alanlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  •  Televizyon, telefon, internet yayınları,
  •  Bilgisayar ağları,
  •  Analog ve dijital telekomünikasyon sistemleri,
  •  Kapalı devre kamera sistemleri,
  •  Yüksek iletişim hızı gerektiren radar sistemleri,
  •  Uçak içi donanımlar,
  •  Demiryolu sinyalizasyonu,
  •  Nükleer enerji santralleri
  •  Aydınlatma ve dekorasyon sistemleri, 
  •  Reklam panoları

Kent Güvenlik Çözümleri

Kent güvenlik sistemleri, şehirlerde güvenliğe katkı sağlamak, trafik yoğunluk ve akışını izlemek, kayıt altına almak, gerektiğinde kaydedilen görüntüler üzerinden inceleme yapılmasına olanak sağlayan gelişmiş bir güvenlik sistemidir. Kent güvenlik sistemleri yaygın olarak şehrin belirli noktalarına yerleştirilen mobese kamera sistemleri aracılığıyla kent düzenin sağlanmasına aracılık etmektedir. Mobese (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) Kent Güvenlik Sistemleri günümüzde 81 ilde suç ve suçla mücadele amacıyla kullanılmaktadır.

Mobese kent güvenlik sistemlerinin yaygın kullanım amacı kent asayişini sağlamak için suçla mücadele etmek ve suçluyu caydırarak suçun oluşmasını engellemektedir. Bu kapsamda mobese kent güvenlik sistemleri; yaygın olarak suçlu kimlik ve yer tespiti, çalıntı araç yer tespiti, trafik kazası, yasak bölge geçişleri, ışık ihlali, trafik kurallarının ihlali vb. olayların incelenmesi, acil yardım durumlarının tespit edilmesi, toplumsal ve bireysel olayların canlı olarak takip edilmesi, acil durumlarda erken müdahale edilmesi gibi konularda önemli bir rol üstlenmektedir.

Günümüzde yaygın olarak 81 ilde kent asayişini sağlamak amacıyla kullanılan mobese kent güvenlik sistemleri acil durumların tespit edilmesi ve işlenen bir suç durumunda ise emniyet güçlerinin işlemlerini hızlandırması açısından verim sağlamaktadır. Mobese kent güvenlik sistemleri temelde görüntüleme, işletme ve analiz etme teknik altyapısından oluşmaktadır. Kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameralar ile görüntüleme yapılır. 7/24 kaydedilen görüntüler kablolu/kablosuz altyapı sayesinde merkeze iletilir ve burada kayıt altına alınarak işlemektedir. Son olarak kayıt altına alınan ve işlenen görüntüler hem operatörler hem de sistemin kendisi tarafından manuel ve otomatik olarak analiz edilmektedir.

Yangın İhbar Sistemleri

Yangın ihbar sistemleri, olası bir yangının henüz başlangıç aşamasında tespit ederek ilgili birimlere sinyal gönderilmesi ve yangına erken müdahale edilerek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesini amaçlayan yangın söndürme ve yangın güvenlik sistemleridir. Yangın ihbar sistemlerinde yangın başlangıç anında oluşan dumanın veya sıcaklık artışının algılanmasıyla siren sisteminin devreye girmesi üzerine alarm siren eşliğinde çalmaya başlar ve yangın sırasında tehlike teşkil eden elektronik sistemleri devre dışı bırakır, ilgili birimlere otomatik alarak haberdar eder. Böylece hem alanın hızlı tahliyesi için zaman kazanılır hem de adrese en yakın itfaiye merkezi yangından haberdar edilerek en kısa sürede müdahale edilmesi sağlanır.

Olası bir yangın sırasında binanın tahliyesi erken ve hızlı müdahale de  can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi için oldukça önemlidir. Bu nedenle yangın alarm sistemleri günümüzde okul, hastane, alışveriş merkezi, ofis, fabrika, mağaza, spor tesisleri, sinema, otel, ev vb. tüm alanlarda kullanılmaktadır. Özellikle okul, hastane, alışveriş merkezi gibi kalabalık alanlarda yangın ihbar sisteminin, acil ihbar sisteminin, acil yangın çıkışlarının bulunması hayati öneme sahiptir.

Her bir yangın ihbar sistemi yangın algılama paneline sahiptir. Bu söz konusu panel, farklı algılama elemanlarından oluşabilmektedir. Yangın alarm sistemi ile aktif hale getirilen yangın algılama elemanları duman ve sıcaklık artışı gibi etkenleri algılayarak sinyal vermektedir. Yangın ihbar sistemleri ve yangın algılama sistemleri genel olarak konvansiyonel ve analog adresli yangın algılama sistemi olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Konvansiyonel yangın ihbar ve algılama sistemlerinde yangın algılama ve erken uyarı sistemi yani ihbar paneli ve algılama elemanlarının (duman dedektörü, ısı dedektörü, sıcaklık artış hızı dedektörü vb.) dahil edildiği bölgelerden oluşmaktadır. Bir bölgede en az 1 en fazla 20 yangın algılama elemanı bulunabilmektedir. Bölge üzerinde bulunan yangın algılama elemanları sinyal vermeye başladığında hangi yangın algılama elemanının sinyal verdiği anlaşılmaz. Sadece sinyalin geldiği bölge numarası görülür. Böylece yangına doğrudan müdahale söz konusu olabilmektedir.

Analog adresli yangın algılama ve ihbar sistemlerinde ise, bölgeler bulunmamaktadır. Analog adresli yangın ihbar sistemlerinde yangın algılama elemanlarının bağlandığı loop hatları bulunmaktadır. Yangın algılama panelinden çıkan kablolar yangın algılama elemanlarına bağlıdır. Her yangın algılama elemanının ayrı bir adres ve numarası bulunmaktadır. Böylece olası bir yangın anında hangi dedektörün sinyal verdiği yangın algılama panelinden anlaşılabilmektedir. Benzer şekilde yangın ihbar butonuna basıldığında hangi butonun sinyal verdiği ismi ve adresi ile birlikte görülebilmektedir.

    BİZİ ARAYIN

    0 (850) 259 1 278

    --- VEYA ----

    Ücretsiz keşif randevusu için formu doldurun, sizi hemen arayalım.